Kupite kartu

Nedelja inovacija 2019

Kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva

20 - 24 maj 2019
Beograd

O Nedelji inovacija 2019

Nedelja inovacija okuplja  renomirane domaće i inostrane stručnjake inovatore, korporativne lidere, predstavnike vlade, institucija, akademske i startap zajednice,  koji će predstaviti najinovativnije ideje i trendove u nauci, tehnologiji, dizajnu, istraživačko-razvojnoj delatnosti, obrazovanju i budućnosti zapošljavanja sa posebnim fokusom na pronalaženju ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova, kao i stvaranju društva jednakih mogućnosti. 

Predstavnici zemalja lidera u inovacijama, Švedske, Kanade, Švajcarske, Finske, SAD, Australije i Izraela će predstaviti svoje inovacione ekosisteme i pomoći da zajedno definišemo prednosti i sagledamo mogućnosti za razvoj nacionalne inovacione strategije. 

Nedelja inovacija je prilika za druženje i networking sa liderima iz različitih sektora, koji će pomoći da bolje razumemo budućnost i promene izazvane disruptivnim tehnologijama, kao i proces ubrzane globalizacije uz osvrt na etičke, moralne, pravne i političke implikacije primene tehnologija i promena koje izazivaju.

Programski odbor ove godine čine mlade, uspešne žene iz različitih oblasti , kao deo AFA inicijative „More girls in STEM” , koja ima za cilj da osnaži i inspiriše naredne generacije devojčica i devojaka u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike,  kako bismo obezbedili jednaku zastupljenost u poslovima budućnosti, a sredstva prikupljena od kotizacija će biti usmerena za dalje aktivnosti. 

Programski odbor:

  • Zoja Kukićprogramska direktorka za startap ekosisteme, Inicijativa digitalna Srbija i ko-osnivačica Startit-a
  • Ivana Jovičić, Blockchain Developer Blinking
  • Darinka Zečević, softverska inženjerka, Site Reliability Enagineer Google
  • Staša Stanković, Doktorantkinja na Univerzitetu u Kembridžu i članica Izvršnog odbora Globalnog inovativnog foruma
  • Jelisaveta Lazarević, Doktorantkinja na Fakultetu FEFA i istraživačica u oblasti konkurencje i inovacija
  • Jovana Rakić, Marketing direktor Asseco SEE

Ove godine pokrećemo i Godišnje nagrade za inovacije i inicijative za kompanije, pojedince i organizacije jer želimo da  ukažemo na dobre primere i podržimo one koje doprinose kreiranju inovacionog ekosistema za bolju i snažniju budućnost. 

Očekujemo vaše inovativne projekte i inicijative , a rok za prijavu je 15. maj! 

Program uključuje  konferencijski deo, ReCap konferenciju u partnerstvu sa Impact Hubom, kao i dodelu godišnjih nagrada za ideje i inicijative u oblasti inovacija.

Ulaznice su u prodaji, i možete ih kupiti putem našeg sajta

Vidimo se na događaju!